81-годишен мъж уби съпругата си в добричко село

Назначени са му съдебно – психиатрична и психологична експертиза

11.03.2022 | 16:07 Редактор: Елеонора Танева
81-годишен мъж уби съпругата си в добричко село

78-годишна жена бе намерена мъртва в дома си в добричкото село Плачи дол, съобщиха от полицията. За убийството ѝ е арестуван нейният съпруг. 

На 10 март, в следобедните часове, при посещение в дома на роднини, жена се натъква на безжизненото тяло на 78-годишната си свекърва. Незабавно на мястото е изпратен екип от разследващи, които установяват, че възрастната жена е станала жертва на тежко криминално престъпление.

81-годишният И.Х. е привлечен към наказателна отговорност за престъпление по чл. 115 от НК и е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор. Назначени са му съдебно – психиатрична и психологична експертиза, тъй като има данни за здравословен проблем на съпруга на жертвата, информира "Монитор". 

С оглед заключението на вещите лица ще бъде преценено дали да се внесе искане за определяне на мярка за неотклонение з4адържане под стража" спрямо обвиняемия или да се приложат мерки по Закона за здравето спрямо него.

Под надзора и ръководството на Окръжна прокуратура – Добрич и към момента текат действия по разследване на тежкото деяние, изясняват се фактите и обстоятелствата около случилото се.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК